Om mig

Så vem är det du möter på andra sidan kameralinsen?

I själ och hjärta är jag en riktig lantistjej som efter många år inne i Malmö nu är världens lyckligaste över att få bo och ta hand om en avstyckad skånegård från 1897. Till vardags är jag projektledare på ett av de stora ”stygga” elbolagen (fast egentligen är vi väldigt snälla, jag lovar) och på fritiden njuter jag av de enkla sakerna.

Älskar att borra in näsan i mjuk päls på en hästhals och dra in ett djupt andetag. Ligger ofta på golvet och busar med vår lurviga lilla katt Maja. Skrattar länge och gärna med mina vänner över en lång middag eller ett glas vin. Ja, inte hur länge som helst när jag tänker efter, är så förbaskat kvällstrött att jag oftast slocknar innan det blir riktigt roligt. Däremot går jag gärna på promenad tidigt tidigt om morgonen, när daggen klär gräset och solen sakta gryr. Ofta får kameran följa med mig om ingen annan vaknat.

Så länge jag kan minnas har jag älskat fotografering, men det dröjde ända tills 2007 innan jag kunde köpa min första riktiga systemkamera. Sen var jag fast och passionen tog fart på allvar. 2010 tog jag steget att starta mitt företag och drev det under 6 underbara år innan det var dags att ”bara” fotografera för skojs skull igen. Inte så illa det heller. När jag fotograferar försöker jag alltid hitta känslan, ni vet den där som kan vara svår att ta på men som syns tydligt genom linsen. Ibland sitter det i detaljerna, som jag alltid försöker fånga. Men oftast, om inte alltid, sitter känslan i ögonen. Tror nog att den som sa att ögat är själens spegel satte fingret på sanningen.